Barcelona , 1714

dilluns, de gener 23, 2006

Per un plat de llenties

El país a canvi d’una foto. Així de clar i català ho hem de dir, no hi ha cap altra justificació que pugui explicar l’indignant definició de Catalunya i el miserable finançament que CIU ha pactat amb el PSOE, i a sobre l’Artur Mas té la barra de dir que aquest serà un salt endavant per el país, i que més! Resulta que mentre ell feia aquestes declaracions el gran catalanista Rodríguez Ibarra en feia unes altres, on es felicitava per l’acord , ja que aquest mantenia un model únic de finançament i reforçava la idea que de nació només n’hi ha una, l’espanyola. Textualment ha declarat "pone de manifiesto, sin lugar a dudas, de que sólo hay una nación, la española". Doncs quin gran acord si senyor!

No entenc perquè s’ha hagut de perdre 2 anys negociant, pactant i treballant perquè el Parlament aprovés un nou Estatut potent. El que ha aconseguit CIU es podia tenir sense la necessitat de tanta parafernàlia, ja que l’únic que incorpora són uns augments percentuals en certs trams d’impostos, pel que fa al terme nació tot resta igual en l’articulat que l’any 79, però no només això, sinó que al preàmbul s’hi incorpora un text penós que dona mil voltes sense dir el que tots volíem: que som una nació!

Que el PSC se sotmetria al PSOE ho sabíem tots, però escoltant les declaracions dels últims mesos dels líders Convergents podies arribar a pensar que realment aquest cop apretarien fins al final i no cedirien en els seus posicionaments. Pur teatre, a l’hora de la veritat tan uns com els altres han tingut el mateix grau d’ambició, la de partit. Quin pecat històric deu haver comès Catalunya per haver de sofrir aquesta classe política?

Les JERC no hem trigat ni 24 hores a posicionar-se contra aquest acord ignominiós mitjançant un comunicat, que la sociovergencia d’aquest país es posi d’acord a l’hora de les rebaixes no significa que la resta de catalans ens ho quedem mirant callats. Si no hi ha manera de millorar el text actual s’haurà de votar NO a aquest , i fer-ho sense complexes, ja que no tenim perquè legitimar un estatut de fireta que no ens aporta cap avenç significatiu ni ens permetrà millorar les condicions de vida dels catalans i les catalanes.

Tampoc no se perquè ens estranya, és només un salt qualitatiu en la política de Convergència, fa uns anys es van vendre l’Ebre, ara simplement han venut el “pack” sencer.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

8 Comments:

 • Quanta rao que tens i quin desànim que porto al damunt. No m'esperava aquesta baixada de pantalons tant descarada per part de CyU. Quin país ... buff.

  By Anonymous Anònim, at 1:54 a. m.  

 • Quina decepció i quin abatiment que porto al damunt. La baixada de pantalons de CyU, sincerament, no m'esperava que fos tan vergonyant.

  Tens tota la rao.

  Ànims. Veurem que fa ERC, espero de tot cor que no ens traicioni també.

  By Anonymous Anònim, at 1:57 a. m.  

 • Jo votava CiU. Però després d'això veig que he estat llençant el meu vot elecció rere elecció. El país venut per un plat de llenties.

  By Anonymous Anònim, at 6:01 p. m.  

 • Aquest Estatut és el millor que hem pogut treure del govern Espanyol.
  Aquesta frase crec que és la que més s'ajusta a el desenllaç del estatut donat que un "anar més enllà"ens hagués deixat a tots amb un pam de nas i sense estatut.
  La veritat és que per els que ens considerem independentistes aquest no és l'estatut que voliem però si el millor que em tret.
  Ara bé: que hagués passat si en Mas es nega a pactar l'Estatut i trenca la baralla?La resposta és: que el tripartit s'afanya a pactar un text identic al que CiU ha assolit i després s'ens acusa de radicalitat i de haver deixat al país sense estatut per la ràbia que ens fa estar a la oposició...Cal recordar que l'estatut de Catalunya que es va aprovar el 30 de Setembre ja va estar beneït per ERC i el Messies de Cambrils aban de acabar de pactar els escoslls i superar les travetes dels socialistes...a més a més ara ERC estava ja preparada per un "Sí crític" al Estatut (veure entrevista a en Bargalló al AVUI)i intentar la esmentada oposició de CiU per treure rèdits electorals. O sigui que ERc estava a punt de fer aquesta setmana el que diumenge va fer Mas amb la diferència és que ara són els equidistants els que s'han quedat amb cara de babaus i descolocats...ERC acabarà votant que sí al millor estatut que hem pogut treure d'Espanya..ara bé: Sabeu que amb un govern nacionalista a Catalunya i 18 diputats a Madrid s'hagués pogut fer més feina en comptes de la paranoia d'ERC d'eliminar-nos de la escena política?
  Sobre el fotomuntatge tipus "LA RAZÖN" o les frases demagògiques del Ebre no entraré a valorar-les.Queda més retratat qui a regalat la presidència de la Generalitat al PSOE...
  Una abraçada Gerard i perdona la extensió del comentari!

  By Anonymous Anònim, at 11:04 p. m.  

 • A banda del que pugui fer CIU o ERC jo tinc un dubte, que fareu les JNC? Perquè en el vostre darrer consell nacional (http://jnc.org/imatges/guardades/noticies_518_8.pdf) us vau manifestar de forma molt clara dient que si hi havien retallades l'Estatut s'havia de retirar, i bé, que hi ha hagut retallades és bastant obvi per tothom no?

  Salut i independència

  By Blogger Gerard Coca, at 11:08 p. m.  

 • D'on ha sortit aquest convergent? Com és pot dir "hem renunciat perquè ERC ho hauria fet igualment". PEr la historia quedarà que qui s'ha abaixat els pantalons ha estat CIU, que ERC ho hagues fet? Doncs sols és una hipòtesis. Quan d'aquí 5 anys tinguem el mateix dèficit fiscal o superior ja sabem a qui donar els gràcies

  By Anonymous Anònim, at 11:20 p. m.  

 • Encara és d'hora per fer valoracions de com quedarà el comput global del estatut i caldrà fer valoracions de nivell intern quan arribi el moment decisiu (encara queda el tràmit de la comisió i acabar de tancar el pacte)encara estem a la espectativa.Del que no hi ha cap tipus de dubte és que a ERC li ha dolgut el gol que li ha clavat CiU i això farà que retrasi el seu "Sí" al nou estatut a no ser que vulgui alienar-se amb el PP (encara que el SÍ d'ERC sigui "crític".El temps dirà

  By Anonymous Anònim, at 1:42 p. m.  

 • aquest no és un avanç i l'altre si??

  ni de convergència ni d'esquerra
  prou estatuts i prou renúncies!!

  Exigim el dret a l'Autodeterminació!

  By Anonymous Anònim, at 3:01 p. m.  

Publica un comentari

<< Home