Barcelona , 1714

dimecres, de gener 11, 2006

Barcelona:les noves realitats


Aquest és el títol de la conferència que va pronunciar ahir al col·legi de periodistes l’alcalde Joan Clos, per tal de fer balanç del 2005. Evidentment es va dedicar principalment a fer-se “autobombo” i a passar de puntetes pels temes més conflictius, com ara els fets del Carmel. Cada dia que passa es fa més evident que és necessari un nou impuls en la dirreció del govern de la ciutat, el PSC ha esgotat el seu crèdit i les seves idees, i actualment dubto molt que tinguin clar quin és el seu model de ciutat i una estratègia per dur-lo a terme, més enllà de mesures puntuals de maquillatge que no són les que Barcelona necessita.

Hem de treballar perquè aquest canvi vingui impulsat des de les idees de l’esquerra, ja que és la única forma d’aconseguir una ciutat integradora, coherent i pensada per a TOTS els seus ciutadans i ciutadanes. Serà molt important que ERC augmenti el seu pes en el proper cicle electoral, per tal de poder arrossegar el nou govern, sigui quin sigui, cap al nostre model republicà de ciutadania.

Una anècdota molt significativa: a l’entrada l’alcalde va prometre a un grup de persones amb cadira de rodes que no tornaria a fer actes en aquell espai fins que no estigues adaptat. Poc després se’n va desdir i va manifestar als mitjans que la veritat és que no era bo fer promeses “a bote pronto”. Sense comentaris.

Esperem que a partir del 2007 l’únic Joan Clos que haguem de sentir sigui el de Minoria Absoluta.

Etiquetes de comentaris: , ,

6 Comments:

 • Vosaltres heu donat suport des de fa anys a aquest govern incompetent i vergonyós, en sou en un 20% responsables. Com teniu la barra de dir que sou vosaltres els que heu d'augmentar el suport? Per fer un altre fòrum?
  Quin és el model republicà de ciutadania?
  No entenc com podeu posar al mateix sac els indigents i els incívics.

  By Blogger Pedro, at 4:50 p. m.  

 • Per pedro

  Et podries informar una mica abans de parlar de l'ordenança i no parlar d'oida i sense criteri. Pel que fa a la mendicitat diu el seguent:

  Mendicitat: Els serveis socials acompanyaran a la Guàrdia Urbana per poder
  prestar atenció a les persones que exerceixen la mendicitat a les quals
  unicament se’ls aplicarà el Pla d’Inclusió Social. En el cas de les xarxes
  organitzades d’explotació de menors i persones discapacitades establim
  mecanismes per poder recuperar aquestes persones i reforcem la capacitat de
  la Guàrdia Urbana per poder actuar contra elles. No es sanciona la mendicitat,
  però si es sanciona aquelles conductes que adopten formes de mendicitat però
  que exerceixein activitatsdelictives, tal com dicta el Codi Penal.


  Potser hi estas en contra?¿?

  By Anonymous Anònim, at 4:58 p. m.  

 • i per què es veu pel carrer a la policia multar pel carrers als que demanen caritat? no em digueu que no, perque ho he vist amb els meus propis ulls, i no em digueu mentidera perque és veritat.

  By Anonymous Anònim, at 5:32 p. m.  

 • Hola Gerard!
  En primer lloc enhorabona per el blog i per el nou càrrec que has assolit dins la teva organització a nivell de BCN.
  La veritat és que m'ha agradat molt aquest article que has escrit perquè això demostra que la bona gent d'ERC no mira per la poltrona ni els seients i veuen com l'alcalde Clos s'està convertint en una gran molètia per a tots els barcelonins i que si volem un canvi en la direcció de la ciutat de tipus social i de manera de desenvolupament cal que Clos i el PSC deixin el govern.
  Durant gairebé 30 anys Barcelona només ha conegut tres alcaldes socialistes (amb els palanganeros del PSUC o ICV) i darrerement i amb el munt de crisis internes i externes que té el nostre alcalde (Carmel,Forum,incivisme)el millor és que entrin noves bocanades d'aire a la nostra ciutat i que nova gent amb noves idees i il·lusió entri a la plaça Sant Jaume.
  Ja saps que jo espero que l'alternativa TRIAS sigui una realitat d'aquí 1 any i m'agradaria que ERC trenqués la equidistància i els jocs de malabars als que ens té acostumats i apostés per no mantenir més a aquesta riota d'alcalde.
  Una abraçada.

  By Anonymous Anònim, at 7:03 p. m.  

 • Ei Geri!!!
  Sort que et tenim a tu pq ens diguis el que és bo i el que no. No pateixis, que si t'hem de votar et votarem!! JEjeejje... Ja saps que jo passo bastant d'aqueixos temes...
  Per cert, ja era hora de que escrivís, no?? Com va tot?? Jo com sempre, ja et pots imaginar. A veure si ara et visito més sovint..
  1 pto

  By Anonymous Anònim, at 2:03 p. m.  

 • I què penseu fer per canviar la posició, perquè és evident que mai tindreu més vots que el PSC. Per tan la única alternativa REAL és Trias. Les úniques alternatives reals als tripartits de moltes ciutats és votar CiU, no votar erc (que al final és un vot que sempre serveix per investir als candidats socialistes).

  By Anonymous Anònim, at 11:15 p. m.  

Publica un comentari

<< Home