Barcelona , 1714

dijous, de març 02, 2006

CIU-PP: Curioses coincidències

Llegeixo a Transversalweb que en el darrer ple del districte de Gràcia, tan CIU com el PP, es van negar a donar el seu suport a una declaració d’adhesió al manifest de l’Amical de la República, en motiu dels 75 anys de la proclamació de la IIª República (14 d’abril de 1931) i de suport a les diverses activitats que realitzi durant l’any per tal de commemorar aquesta efemèride.

Tot feia pensar que la declaració constaria amb el suport de tots els partits catalans de tradició democràtica (o sigui, tots excepte el Partido Popular), en canvi a l’hora de la veritat CIU tampoc s’hi va sumar. La justificació que van donar, en boca de Carles Agustí, és si més no curiosa. Segons va declarar, el manifest té un “to bel·licós, que no vol arribar al consens perquè posa en qüestió la constitució del 1978, així com la transició".

Es veu que alguns de Convergència s’han acabat creient de veritat el discurs sobre la gran transició espanyola i lo beneficiosa que va ser per tots nosaltres, així com la defensa de la sacralitzada Constitució Espanyola. No s’han adonat encara que la majoria dels problemes que tenim els catalans i catalanes avui en dia venen precisament d’una transició mal feta, amb aspectes mal tancats o tancats a la força, i d’un text constitucional que toca de forma totalment ambigua el reconeixement de la diversitat nacional de l’Estat, però que en canvi deixa ben clar que l’exèrcit en garantirà la seva unitat. No se n’han adonat o no volen adonar-se’n?

Aquestes coincidències són realment sospitoses i altament preocupants, potser ens poden servir per fer-nos una idea de quin seria el resultat d’un pacte CIU-PP a l’Ajuntament de Barcelona, que sincerament espero que no haguem de sofrir mai.

Manifest de l’Amical de la República

Etiquetes de comentaris: ,

6 Comments:

 • Últimament han canviat les coses. Abans sempre era: "...tots els partits catalans excepte el PP...". Per degràcia, ara ja començo a llegir moltes vegades, "...excepte el PSC...", "...excepte CiU...", "...excepte ERC...", "...el que vulgueu...". És trist, s'ha acabat la unitat del poble i els polítics i ha començat una etapa nova en la qual els ciutadans, orfes de la classe política, ens haurem d'aixoplugar en d'altres associacions o entitats i lluitar-hi des d'aquestes posicions.

  By Anonymous Anònim, at 6:42 p. m.  

 • Gerard!

  Finalment m'ha apuntat a la blogsfera...ens anem escribint!

  By Blogger Òscar, at 12:48 p. m.  

 • Ei gerard!

  Només escriure't per informar-te que al final també m'he apuntat al fenòmen dels blocs i n'he obert un.

  Ja l'aniré arrodonit de mica en mica.XD

  By Blogger Òscar, at 9:53 p. m.  

 • CIU botiflers!

  By Blogger patapam, at 3:56 a. m.  

 • Aneot que no t'hagin escollit, jo t'hagués votat si hagués pogut.

  By Anonymous Anònim, at 12:43 a. m.  

 • Bloc donat d'alta a Oasi Català (www.oasicatala.com)

  By Anonymous Anònim, at 11:03 a. m.  

Publica un comentari

<< Home