Barcelona , 1714

dijous, d’abril 12, 2007

Han hagut d'arribar les JERC a l'ajuntament perquè el metro obri a les nits

Avui, el primer secretari de les Joventuts Socialistes de Catalunya (organització juvenil sense massa activitat coneguda) ha publicat un escrit en el seu bloc en el que denunciava una suposada apropiació política indeguda, per part d’Esquerra ,pel que fa a l’obertura en dissabtes del metro de Barcelona.

Tots sabem que els socialistes són experts en repetir una mentida mil cops, tan que fins i tots ells mateixos se l’acaben creient (Pascual, aprovaré el estatuto que salga del Parlamento de Catalunya), però per a qualsevol persona mínimament informada li serà fàcil comprovar l’origen real d’aquesta mesura.

Argumenten que aquesta va ser una proposta del PSC i del president Montilla realitzada el mes d’octubre del 2006. Això és cert, però com sempre l’independentisme d’esquerres feia molt de temps que se’ls havia avançat . En primer lloc aquesta proposta ja es pot trobar en el programa electoral de les JERC-Barcelona de l’any 2003, així com en la campanya de transport que vam realitzar l’any 2001 sota el lema “Que no ens venguin la moto, lluitem per un transport públic de qualitat” , la imatge de la qual podeu veure encapçalant el post.

No cal que ens remuntem tan enrere per constatar la mentida socialista (valgui la redundància). El primer cop a la historia en que l’Ajuntament de Barcelona va aprovar en plenari un document (per tant anant molt més enllà que simples declaracions electoralistes) en que es posava per escrit la necessitat d’ampliar els horaris del metro va ser amb el “PlaJoveBCN”. Aquest Pla, sorgit d’un procés participatiu obert a tots els joves de la ciutat, tenia com objectiu definir el Pla Director de els Polítiques de Joventut a Barcelona pel període 2006-2010. Tot aquest procés ha estat dut a terme per la Regidoria de Joventut de Barcelona, encapçalada pel militant de els JERC Xavier Florensa.

Aquest ha estat un procés elogiat per totes les entitats i joves participants de la ciutat, i que aprofito per recomanar a la JSC que es llegeixin a fons per poder conèixer com fer polítiques reals per i amb el jovent, ja que des del 1985 cap regidor de joventut socialista no havia cregut convenient engegar un nou procés participatiu que dones la paraula al jovent barceloní.


Concretament sortia recollit en la mesura 329 de les 400 que apareixen en total:

Estudiar la viabilitat de posar en funcionament les línies de metro de manera ininterrompuda des del divendres fins al diumenge, mantenint d’aquesta manera l’obertura nocturna dels divendres i dissabtes.

En lloc de fer aquesta mena de declaracions, que com hem pogut comprovar cauen pel seu propi pes i només poden provocar rialles a qui conegui mínimament la política al consistori barceloní, les JSC farien bé de preguntar-se perquè Barcelona no ha apostat realment per les polítiques de joventut, donant veu al jovent barceloní, fins que aquesta àrea ha estat sota la responsabilitat de les JERC.

Segurament si treballessin dia a dia com fem el Jovent Independentista de la Ciutat, i no només quan s’acosten eleccions i al dictat del PSC, serien capaços d’oferir al final de la legislatura un recull d’actuacions que haguessin afavorit realment les condicions de vida del jovent barceloní i no tindrien la necessitat d’intentar apropiar-se del treball dut a terme per les altres formacions , intentant tapar així la seva total manca de projecte passat, present i futur.

Etiquetes de comentaris: , , ,

2 Comments:

  • Les JSC? Ah! Però existeixen?

    Salutacions des de Ripoll, bressol de Catalunya,i ànims contra aquests cabrons de l'ecspanya i llibertat!

    By Anonymous Anònim, at 7:53 p. m.  

  • si tens un moment per perdre, gràcies.

    By Blogger Jobove - Reus, at 1:05 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home