Barcelona , 1714

dimecres, d’octubre 25, 2006

Enquesta del CIS: el jovent amb Esquerra

Els mitjans s’estan fent ressò de l’enquesta del CIS relativa a les Eleccions al parlament de Catalunya. Si anem més enllà del nombre de diputats i l’analitzem més a fons podem comprovar com ERC és el partit que està arribant de forma més clara a tot el jovent del país, i això és gràcies a la tasca constant de les JERC que hem sigut capaços de connectar amb les inquietuds i problemàtiques del jovent i oferir les millors solucions per combatre aspectes com la precarietat laboral o l’accés a l’habitatge que ens impedeixen desenvolupar-nos plenament.

Quan es pregunta als i les joves quin és el partit que millor defensa els interessos de Catalunya ho tenen molt clar, som la opció més escollida pels joves entre 18 i 24 anys, amb un 25%, i al segona opció en la franja dels 25 als 34 (20,3%). Per més que ho hagin intentat el jovent català no oblida que només ERC va mantenir fins al final l’Estatut aprovat pel parlament de Catalunya, i per tant saben que és la opció que amb més força defensarà els interessos dels catalans i catalanes.

La implantació que ha anat agafant Esquerra entre el jovent també es pot comprovar amb algunes qüestions de les que es recullen a l’enquesta. Un 22,9% del jovent considera que ERC és la força que millor representa les seves idees, situant-nos en segona posició. Igualment també som la segona força que inspira més confiança entre els joves de 18 a 24 anys, amb un 19.8%.

A l’hora de traduir-se en vots, concretament en vot decidit, Esquerra ocupa la segona plaça (17,5%) entre el vot jove, de forma molt destacada respecta la tercera opció, CIU, amb un 11,2%. Al combinar vot directe amb simpatia Esquerra continua mantenint la segona posició, amb una mitjana de 21,5% entre la població més jove. Igualment un 21% dels i les joves catalanes preferirien que fos Esquerra qui guanyes les Eleccions.

Aquestes dades fan entreveure un panorama de futur molt esperançador per a l’independentisme, el nostre projecte està calant fort entre les generacions més joves del país. Això ens encoratja a treballar més fort que mai, per tal que aquesta tendència s’accentuí cada cop més i tinguem més força per poder lluitar per un país lliure, una societat més justa i una emancipació complerta pel jovent.

El proper dia 1 de novembre, el jovent plantem cara!

Etiquetes de comentaris: , , ,

2 Comments:

  • Endavant, joves!!!

    el futur és nostre!!!

    By Anonymous Anònim, at 5:49 p. m.  

  • Això!! Que n'aprenguin!! Tard o dora ERC arribará al govern, paciencia companys, només espero que arribat el moment no ens venguin. A per ells!!

    By Anonymous Anònim, at 9:24 p. m.  

Publica un comentari

<< Home