Barcelona , 1714

dimarts, d’octubre 24, 2006

Artur Mas: nunca hemos defendido un proyecto abiertamente independentista

Tots sabem que quan arriben les eleccions a CIU agafen el Kalashnikov i es tornen més independentistes que ningú, un fenomen que podríem definir com una febrada sobiranista, que tan aviat com ve se’n va tot just passades les Eleccions.

El problema de l’Artur Mas és que la gent encara té memòria, i sinó per això estan les hemeroteques. Crec que es un bon moment per rescatar una entrevista que tenia guardada. És de l'any 2002, per tant quan CIU encara estava al govern, i deixa bastant clar quina opinió té l'Arturito sobre les relacions de Catalunya amb Espanya. Tinc molt clar que si mai tornen a govern serà aquest el discurs que aplicarà, treient-se la mascarà radical que s'han volgut posar aquets darrers anys (radicals de façana, perquè ja vam veure que van fer amb l'estatut...), i tornant a la submissió a la que ens tenen acostumats.–Los no nacionalistas piensan que ustedes no tienen ningún límite en sus ambiciones. ¿Está Cataluña en un largo proceso hacia la independencia?

–Mire, nosotros que somos nacionalistas y mayoritarios en Cataluña, como prueba el que llevamos más de 21 años gobernando, nunca hemos defendido un proyecto abiertamente independentista. No lo hemos hecho, e incluso hemos dado soporte en su momento y después también a la Constitución española y esta no es un marco desde el cual conseguir la independencia. Supongo que en eso estaremos de acuerdo ¿no?.

Por tanto, si hemos actuado así durante 21 años ¿por qué no se nos da la credibilidad suficiente como para pensar que lo que estamos defendiendo es un gran proyecto de autogobierno propio para Cataluña, pero dentro del marco español?.

No lo podemos estar repitiendo cada día. Es cierto que no nos conformamos en como están las cosas en este momento, que queremos ir más alla y gobernarnos a nosotros mismos, pero que no rechazamos de ninguna manera hacerlo dentro de esta España que queremos acabar de construir, una España respetuosa con sus realidades nacionales interiores.


I jo em pregunto, als de les JNC encara els queden ganes de seguir aguantant l’estelada darrera els mítings de CIU fins i tot sabent que pels seus dirigents només és un drap que s’ha de treure en les campanyes per esgarrapar algun vot sobiranista despistat i res més?

Etiquetes de comentaris: , ,

3 Comments:

 • Gràcies per airejar la memòria.

  Sort i vots als qui ens vacuneu contra l'amnèsia!

  By Anonymous Anònim, at 11:18 p. m.  

 • ÉS UN CABRONÀS! EL MAS, UN CABRONÁS PREPOTENT!

  By Blogger gemmme, at 2:04 p. m.  

 • Ves que la passa no agafi als d'erc tambè.

  By Anonymous Anònim, at 2:19 p. m.  

Publica un comentari

<< Home