Barcelona , 1714

dijous, de setembre 21, 2006

La Festa Major que volem

Les JERC-Barcelona hem fet un comunicat on al mateix temps que critiquem el format actual de la Mercè, exposem el model de Festa major que ens agradaria, més participatiu, més proper als barcelonins i barcelonines i amb la cultura catalana com a fil conductor.

També ens hem adherit al manifest impulsat per la CAL, Plataforma per la Llengua i el CIEMEN


El comunicat de les JERC-BCN

Les JERC-Barcelona hem constatat, un any més, la deriva comercial de la Festa Major, així com el seu desarrelament progressiu de les tradicions i cultura catalana, de les quals Barcelona, com a capital del País, n’hauria de ser el màxim exponent.

Creiem que aquest fet és fruit de l’esgotament del model de ciutat del PSC, que aplica el mateix format fallit del Fòrum a les Festes de la Ciutat, basat en grans esdeveniments recoberts d’un suposat disseny cosmopolita, però que en realitat reflecteixen un provincianisme molt allunyat de la riquesa de la ciutat de Barcelona. Evidentment dintre d’una Festa Major d’una ciutat rica i variada com Barcelona hi ha d’haver lloc per tot tipus d’actes, activitats i estils musicals, el que no pot ser és que al final la gran damnificada sigui sempre la cultura catalana en detriment de l’espanyola (només cal observar l’escassa presència de grups que actuen en la nostra llengua).

Creiem fermament que resulta possible combinar la modernitat i les noves expressions culturals de la nostra ciutat amb les activitats d’arrel més tradicional, utilitzant com a fil d’unió de les dues realitats la llengua pròpia del País, com a eina d’integració de tots aquells nous catalans que han fet de Barcelona la seva llar.

La única forma d’aconseguir tots aquets objectius és ampliant la presència de d’independentisme d’esquerres a l’Ajuntament, ja que només així es pot garantir un govern realment catalanista, progressista i proper a la ciutat.

Per tot això les JERC Barcelona demanem:

Que el PSC abandoni el seu fals cosmopolitisme i demostri el seu suposat catalanisme, no només amb paraules, sinó en la gestió diària de la ciutat, per tal que aquesta pugui exercir sense complexos com a capital d’un País i no com la capital d’una Autonomia.

Que en el procés d’elaboració de la Festa Major s’hi introdueixin canals de participació directa de la ciutadania, les associacions de veïns, les entitats juvenils, i tota la rica xarxa associativa de la que disposa la ciutat, amb l’objectiu de reformular l’actual model i fer-lo més proper als barcelonins i barcelonines.

Que la Festa Major de la capital de Catalunya serveixi com altaveu i plataforma per als grups musicals i la cultura catalana, ja que són els que més dificultats troben a l’hora de fer arribar les seves creacions al mercat. La Festa hauria de prestar especial atenció a tots aquells joves artistes i creadors de la ciutat enfront de les grans estrelles mediàtiques, ja que és una excel·lent ocasió per donar-los a conèixer.

Que s’aposti per descentralitzar les activitats de la Festa Major, acostant-les a la realitat de cada barri i fugint del format “macroconcert” on l’únic que es busca és reunir el màxim de nombre de gent sense cap altre criteri que l’estrictament comercial.

Etiquetes de comentaris: ,

3 Comments:

 • Nova adreça: www.busot.ca

  Un cop més Busot, el confidencial polític líder que marca la diferència i el camí, va a més.

  Ara, amb domini propi a la xarxa.

  A partir d'ara ens trobareu a www.busot.ca

  By Anonymous Anònim, at 10:16 a. m.  

 • Benvolgut amic o amiga

  Els darrers temps els blocs sobiranistes han proliferat a la catosfera. Creiem que ha arribat el moment de fer una trobada per tal de conèixer-nos, intercanviar opinions, coordinar-nos pel que ens sembli pertinent i, a més, passar-ho bé.

  La trobada consistirà en una barbacoa en un jardí particular al centre de Terrassa, on podrem estar-hi molt bé.

  T’hi apuntes?

  Hem pensat de fer-ho el 14 d’octubre al migdia. En cas que fos millor el 15 ho canviaríem.

  Entreu a http://blocssobiranistes.blogspot.com o envieu un correu a blocssobiranistes@gmail.com per posar-vos en contacte amb nosaltres.

  Salutacions sobiranistes,

  Elliot Fernandez http://www.elliotfernandez.net
  Quico Ventalló http://tristanydepinos.blogspot.com/

  By Blogger Blocs Sobiranistes, at 10:24 p. m.  

 • http://torndeparaula.blogspot.com/

  By Blogger Jabnia, at 10:47 p. m.  

Publica un comentari

<< Home