Barcelona , 1714

dilluns, de desembre 19, 2005

No ens faran callar


Aquest cap de setmana les “Noves Generacions” del Partido Popular a la ciutat de Barcelona van celebrar el seu congrés. Segurament no seria necessari ni tan sols dedicar dos ratlles a les joventuts d’un partit que s’ha autoexclòs de la vida política del nostre país ,votant en contra del nou Estatut, sinó fos per una de les propostes estrella que ha sorgit d’aquest congrés.

Resulta que ara han decidit reconvertir-se en una mena de guardians del civisme i, segons informa e-noticies, iniciar un recorregut amb l’objectiu de fotografiar els cartells que enganxen les JERC i ICV, a més d’altres associacions i organitzacions polítiques” per tal de “ denunciar les organitzacions polítiques que embruten la ciutat i així aconseguir que paguin per allò que fan”. En resum, a partir d’ara grups de cinc militants d’aquesta organització, camera digital últim model en ma, jersei burberrys al coll, fotografiaran tots els cartells que pengem per tal de denunciar-los. Això és, com diuen ells sempre, preocupar-se dels problemes reals?

A qui pretenen enganyar? Algú creu realment que la finalitat de la seva campanya consisteix en promoure el civisme? Si això fos cert significaria que a partir d’ara ens podríem trobar militants del PP fotografiant a la gent que no reculli les tifes del seu gos o renyant a qui llenci un paper a terra, i dubto molt que arribem a veure mai aquesta imatge. Tinguem-ho clar, el que realment molesta al PP no són els cartells, sinó els missatges que aquests transmeten. No suporten campanyes que fugen de la criminalització dels immigrants (Nous veïns, nous reptes), o que tracten sense tabús les diferents problemàtiques sexuals dels joves (Cura’t en salut),i menys encara els cartells que denuncien l’opressió que sofreixen els Països Catalans per part de l’estat espanyol. Quan passegen pels carrer els hi deu molestar d’una forma increïble veure com tots aquests temes, que ells desitjarien silenciats, estan ben vius.

Al no tenir activitat coneguda mai es trobaran amb la necessitat de promocionar els seus actes, i menys encara fer-ho disposant d’uns recursos econòmics limitats . Però moltíssimes entitats de la ciutat si que s’hi troben, i no només organitzacions polítiques, sinó un ventall molt ampli d’associacions veïnals, moviments socials, entitats juvenils i tants d’altres de la rica xarxa associativa de Barcelona. Seria molt millor que es dediquessin a fer propostes constructives per tal de compatibilitzar les encartellades amb el respecte per el paisatge urbà, tal com vam realitzar les JERC Barcelona conjuntament amb el CJB, elaborant un seguit de demandes que actualment es troben en vies de negociació amb l’Ajuntament, i que inclouen entre d'altres, un augment molt considerable de les cartelleres a la ciutat.

Ja poden anar preparant les càmeres doncs, perquè les JERC no deixarem de treballar, i molt menys deixarem de fer visible al carrer la nostra lluita diària per tal d’aconseguir millorar les condicions de vida del jovent barceloní, la nostra principal prioritat.

No volen una ciutat neta, voldrien una ciutat morta!

Etiquetes de comentaris: , ,

3 Comments:

  • Aquests de les noves generacions haurien de fer grups de 5 persones per veure com les JERC ens organitzem i fem propostes constructives per tal de millorar la realitat. En comptes d'això, es dediquen a fer escamots parapolicials per perseguir la causa i no el problema. Senyal que no tenen feina. Senzillament patètic.

    By Anonymous Anònim, at 12:16 p. m.  

  • On deia causa volia dir efecte.

    By Anonymous Anònim, at 12:20 p. m.  

  • No us recorden als escamots de les SS. Si hitler o Franco aixequèssin el cap estarien orgullosos

    By Anonymous Anònim, at 7:14 p. m.  

Publica un comentari

<< Home